Svart bälte i BJJ!

En av våra största nyheter på länge!

En milstolpe i Dalarnas kampsportshistoria:

På Nordic BJJ Open 2019, 23 mars, tilldelades Anders Zetterberg – vår huvudinstruktör inom Brazilian Jiu-Jitsu – svart bälte i samband med att han kämpat sig till en medalj! Han blir Dalarnas första svartbältare inom BJJ, och till extra stor glädje för Borlänge Kampsport och systerklubben Dala BJJ i Falun där han också är huvudinstruktör.

Viktigt att påpeka, är att BJJ räknas som den svåraste kampsporten att få svart bälte inom. Det kan enbart ges utifrån kompetens och tävlingsmeriter, och därefter enbart utifrån andra svartbältares genuina rekommendation. Inom andra kampsporter kan det vara möjligt att genom tester gradera sig till ett högre bälte, men inte inom BJJ som är beryktat för sin långsamma bältesprogression.

Alla medlemmar och klubbledare önskar härmed gratulera Anders till en enastående prestation och livsgärning inom kampsporten! Stort grattis!

Även stort grattis till Ida och Jörgen som tävlade för oss, och som slutade på 5:e-platser, många erfarenheter rikare. Nordic Open är en av Europas största BJJ-tävlingar och hade i år över 1000 deltagare från flera länder!

Anders Zetterberg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.