Träning
Hos oss kan du utvecklas fysiskt och mentalt genom flertalet olika kampsporter. Vi erbjuder pass för alla åldrar och träningsnivåer, från nybörjare till tävlande, såväl för barn som vuxna. 

 

Nybörjare
Vi har 2 veckor gratis prova-på-tid, så passa på att testa alla våra stilar. Du kan träna alla våra inriktningar för ett och samma pris - men de flesta väljer att fokusera mot en av våra kampsporter. Ingen föranmälan behövs, utan det är bara att dyka upp på ett träningspass. Vi stänger nybörjarintaget efter halva terminen, för att kunna ha en bra utveckling på träningarna. Så se till att komma i början av terminen för att få en så lång och bra start som möjligt. Vårterminen pågår från januari fram till juni och höstterminen från augusti till december. Håll utkik i våra sociala medier för snabbast information! Det kan också dyka upp extra träningspass eller olika events, och även då rekommenderar vi våra Facebook-grupper eller Instagram.

Vad behöver du ha med dig?
Flexibla träningskläder och en vattenflaska, sedan finns all annan låneutrustning på plats. Det blir ofta en del närkontakt, så se till att ha god hygien, rena kläder, klippta naglar och att ta av dig klockor, smycken, piercings och liknande. Vi tränar barfota.

"Jag är otränad och kan ingenting!"
Man behöver absolut inte vara vältränad eller smidig för att träna hos oss. Vi kommer ju till träningspassen för att BLI bättre tränade! Vi tränar individuellt fast i grupp, så du tränar efter egen förmåga - även om vi kör parövningar. Många som funderar på att komma till oss yttrar också "men jag kan inget" - vilket ju är det normala då ingen föds med ett svart bälte eller ett par boxningshandskar. Tvärtom så har vi flera instruktörer på mattan varje pass, så att vi kan dela upp träningsgruppen och anpassa efter de som är nya. Träningen är alltså anpassad efter att du inte kan något som nybörjare!

 

Tävling eller motion?
Den absoluta majoriteten av våra klubbmedlemmar är motionärer som tycker kampsport är en jätterolig träningsform! De har inga planer alls på att tävla..! Man kan träna kampsport hela livet utan att tävla, och nå mycket goda fysiska och tekniska resultat. Med det sagt så har vår klubb under 2024 tävlat på både SM i thaiboxning och deltar under hösten på EM i BJJ, samt att vi har deltagit på en rad internationella tävlingar under året. Så om man tränat ett tag och känner sig intresserad av att tävla så kontaktar man någon av sina instruktörer för att få veta mer. Men som regel så kommer du inte att få tävla förrän du tränat i två år. Det är instruktörerna som avgör om du är redo och i såna fall vilken tävling som skulle vara lämplig för just dig. 

Att tävla är en utmaning och kommer kräva stort engagemang och förberedelse från dig som individ. Det finns som sagt inget tävlingskrav i Borlänge Kampsport, men all tävlingserfarenhet utvecklar dina kunskaper oerhört starkt! Många gånger kan man se stor skillnad i hur våra utövare hanterar sina tekniker före respektive efter sin första tävling.

 

GymControl
När man blivit medlem och betalat sin träningsavgift är det viktigt att anmäla sig själv eller sitt barn inför det passet man ska gå på i GymControl. Det är en app du enkelt laddar ner och checkar in på när du fått ett inloggningsuppgifter via mail. Inloggningen aktiveras inför varje termin av vår kassör. Hör av dig till denne om du betalat men inte kan logga in.