Brasiliansk Jiu-jitsu
Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är besläktad med judo och den ursprungliga japanska jujutsun. 1915 anlände Maeda Mitsuyo till brasilien och undervisade Carlos Gracie i sin jujutsu, Carlos förde vidare kunskaperna till sina yngre bröder och under många år så utvecklades teknikerna av den mindre och svagare Helio för att kunna vinna över större och starkare motståndare. För att påvisa stilens överlägsenhet deltog familjen i utmanarmatcher mot andra kampsporter under minimala regelsystem med stor framgång.

Under 80talet flyttade några av Helios söner till USA för att sprida sin stil och 1993 grundade Rorion tävlingen UFC och lät sin yngre bror Royce tävla. Royce dominerade de tidiga UFC med sin jiujitsu och spridningen av BJJ tog fart.

BJJ utövas med gi (judodräkt/BJJ-dräkt) och tävlingar delas in i vikt och bältesklasser. Målet är att få motståndaren att ge upp genom strypningar och ledlås. Eftersom vi också tränar och tävlar inom Submission Wrestling och liknande brottning, så händer det ibland att vi också tränar utan gi, men oftast sker detta på våra MMA-pass.

Graderingssystemet skiljer sig från traditionella stilar, då graderingar är något som sker när instruktören anser att eleven är redo, istället för vid planerade graderingstillfällen med tekniktester. Stegen mellan bälten tar oftast betydligt längre tid än inom andra kampsporter.

Ingen bakgrund krävs, vi har grupper som passar alla och instruktörer som hjälper dig hitta rätt för att utvecklas.
Åldersgräns 14 år.