MMA
Mixed Martial Arts (MMA) är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp där det mesta ursprungligen är lånat från andra kampsporter. Man använder det som fungerar, med andra ord.

År 648 f.Kr introducerades sporten ”Pankration” (Grekiska för ”alla krafter”) i de Olympiska Spelen. Sporten kan beskrivas som en blandning av boxning och brottning och blev med tiden den mest populära grenen i de Olympiska Spelen. Stående kamp och boxning var vanligt men ofta avgjordes matcherna på marken där både olika typer av lås och slag var tillåtna.

Modern Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador. I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA.

Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostras utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.
 
Varje träningspass varierar, men det ingår i vanliga fall såväl stående tekniker med slag och spark, samt liggande grapplingtekniker. Lördagspassen fokuserar mot Submission Wrestling (BJJ, fast utan tränings-Gi).

 Vi har en åldersgräns på 16 år för att få träna MMA. Före detta rekommenderar vi klubbens övriga stilar.