Thaiboxning/Stand-up Striking
När du kommer till ett av dessa pass kan du förvänta dig allt från att ena dagen genomföra ett helt pass ren thaiboxning; till att tränaren nästa gång hämtar tekniker från en mängd olika kampsporter. Träningsformen utvecklar ett brett rörelsemönster, god uthållighet, styrka, rörlighet, explosivitet, teknik, taktik och kreativitet. En vanlig träning består av uppvärmning, stretching, teknikträning på mitts, sparring och fys.

Ingen bakgrund krävs, vi har grupper som passar alla och instruktörer som hjälper dig hitta rätt för att utvecklas.
Åldersgräns 14 år.

Thaiboxning
… eller Muay Thai som det heter på thailändska, är en stående fullkontaktskampsport. Stilen utvecklades från början av den thailändska armén som ett effektivt närstridssystem. Under åren har stilen utvecklats mycket, självförsvar samt strid med tillhyggen har tagits bort för att anpassa stilen för tävling i ring.

Thaiboxning kallas ibland ”De åtta punkternas kampsport”, då tekniker med händer, armbågar, knän och fötter är tillåtna. Clinch, eller nackbrottning som många svenskar kallar det, är en närkontaktsdel inom thaiboxning som går ut på att bryta balans och ta poäng från sin motståndare. Stående brottning kan man säga.

Stand-up Striking
… är en träningsform där sporter som Boxning, Thaiboxning, Taekwondo, Kickboxning, SanDa, Allstyle och Karate blandas för att ge en mångsidig fysisk träningsform såväl som en bred teknisk grund att stå på inom stående kampsport. Här hittar vi med andra ord en ”stående MMA” som vi anpassar efter behov; eller kanske utifrån vilket regelsystem som nästa tävling kommer att ha.

Steg 1
I denna grupp tränar man om man kommer som ny, har mindre erfarenhet eller ser att denna träning passar bäst för dig. Här fokuserar vi mest på tekniker, att få lite bättre kondition och ha roligt! Alla tränar på sin nivå och passen går oftast att anpassa efter individens kapacitet. Passen utövas oftast med  mitsar och även sparringförberedande övningar med benskydd. Fysträning utförs med kroppsvikt. Vi tränar i par vilket betyder att din inställning och beteende påverkar den vi kör med. Gör alltid ditt bästa. Nybörjare kör ingen sparring i början, utan slussas in i det under terminens gång. Sparring är heller inget krav för den som absolut inte vill!

Steg 2
Steg 2 kräver en högre nivå på ditt utförande. Du behöver ha tränat en längre tid och ha en god grundkondition för att orka hålla högt tempo. Här tränar vi också mycket med mitsar men passen innehåller även mycket tekniker i gard, clinch och sparring. Även om träningsintensiteten ökar för denna grupp så håller vi en fin nivå på träningarna.
För hårda eller okontrollerade tekniker är ej tillåtet.

Instruktörerna avgör om du är redo för denna grupp.